така ли изглеждат петите за зацепване?
Известие
Collapse
No announcement yet.
пети за ангренаж
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rustson Покажи съобщениетака ли изглеждат петите за зацепване?
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Ако може да се вмъкна и аз в темата Оказва ли влияние във вървенето ако ангренажа не е зацепен с пети а по белези Нещо такова ми казаха ама несъм съвсем сигурен че може да оказва чак такова забележимо влияниеAlfa Romeo 156 2.0 T.S
Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Ромео , и това във времето, когато се стремял да победи Алфите, Enzo Ферари плачел като бебе
Comment
-
Първоначално публикувано от EH4464 Покажи съобщениеАко може да се вмъкна и аз в темата Оказва ли влияние във вървенето ако ангренажа не е зацепен с пети а по белези Нещо такова ми казаха ама несъм съвсем сигурен че може да оказва чак такова забележимо влияние156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от rustson Покажи съобщениеСпоред вас 100лв добра цена ли е за 1бр за 1.8,2.0 ТС двг.?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеЕми оказва зависи колко е избягал ремъка има случай на 1 и 2 зъба да е преместен ремъка и пак върви колата, но ако се зацепе правилно върви по добре, Но ако не върви добре колата проблема може да не е в зацепването.
М/у другото ако колата е добре зацепена имам завидни успехи при зацепване без пети. Разбира се и без разхлабване на раздвижното колело на смукателния вал. Рисувам по 2 белега на всяко от колелата, броя зъбите на ремъка от белег до белег на всяко от колелата. Слагам новия ремък. Паля и всичко перфектноНалагам после петите - всичко точно. Долу на кояновия вал на шайбата си има белег. Даже два.
Това го пробвах като си сменах водната помпа. Преди това я бях зацепил с петите и си казах тоя път за какво да развивал лагрите. Помислих малко. Щом броя на зъбите от колело до колело е равен и белезите съвпадат. Няма начин да не стане, стига да не се развива шайбата както казах. И няма грижи колата.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от EH4464 Покажи съобщениеАко може да се вмъкна и аз в темата Оказва ли влияние във вървенето ако ангренажа не е зацепен с пети а по белези Нещо такова ми казаха ама несъм съвсем сигурен че може да оказва чак такова забележимо влияниеAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщениеАз имам чувството ,че моята не е зацепена добре ,'щото е правена без пети и при потегляне или при сменяне на скорости има едно придръпване все едно вкарвам от голяма на по малка скорост.
Това което описваш ми прилича повече на уменията на ЗКУ. Без да се обиждаш. Тези коли искат да им се подава газ при потегляне, както и при смяна на предваките газта се натиска малко по рано или едновременно с отделянето не съединителя. Ако пуснеш съединителя разко и подадеш с малко закъснения газта тогава първо забива муцуна и след това придръпва. Съшо продръпва ако подадеш по рано газта и пуснеш рязко съединителя и ли също с след отделянето на съединителя да върнеш леко газта.
Пффф баси как го написах.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment